Geslaagde Fiets-Rommelroute in Batau-Noord

Het was dit weekend gezellig druk in Nieuwegein. Zaterdag was de opening van het nieuwe gezondheidshuis De Componist in Zuilenstein waar veel bezoekers op afkwamen. Zondag waren er twee grote activiteiten die, mede door het mooie weer, ook druk werden bezocht; ‘Gluren bij de Buren’ én de ‘Fiets-Rommelroute’ in Batau-Noord. Van alle activiteiten heeft onze redactie een impressie gemaakt. Zondag was het de beurt aan de Fiets-Rommelroute voor onze videograaf Bart van Rooijen.

In 2017 werd de eerste Fiets-Rommelroute gehouden in Batau-Noord. Toen deden bijna 80 deelnemers mee aan het evenement. In 2018 groeide het aantal deelenemers tot 115 en in 2019 deden maar liefst 160 deelnemers mee. Na twee jaar afwezigheid vanwege Corona, deden dit jaar weer meer wijkbewoners mee. Bij maar liefst 170 adressen konden enkele duizenden koopjesjagers leuke tweedehands- en zelfgemaakte spulletjes kopen.

Op een centrale locatie in de wijk was de ambulance van Stichting Wensambulance aanwezig. De Wensambulance vervult laatste wensen van terminale en pre terminale volwassenen en kinderen. Veel mensen zijn even een kijkje komen nemen. Vooral kinderen waren erg nieuwsgierig naar de ambulance.  Marloes Bos van de organisatie van de Rommelroute: “Wij vonden het een fantastische dag. En we bedanken iedereen die hier zo positief aan heeft meegewerkt” 

Olga Hansen over de Fiets-Rommelroute: ‘Het was gezellig druk. Er kwamen zelfs mensen uit Aalsmeer, Tilburg en Amersfoort. Al rond 09.00 uur liepen de eerste kopers rond. Het was echt een goede sfeer overal, zowel onder kopers als verkopers. Heel positief en enthousiast. Mensen spraken ook echt uit hoe blij ze waren dat de Fiets-Rommelroute er weer was in de wijk. De laatste die we konden houden was in 2019 toen sloeg de Corona toe.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk